Elena Sofia Seničar in Zvezdana Mlakar

Sprejela sem povabilo na obisk Zvezdane Mlakar. Zvezdana je neverjetna ženska! Pozitivna, skrbna, ljubeča, hvaležna, odkrita, prijazna, zelo razgledana ... in še in še bi lahko naštevala.

_______________

Zvezdana MLAKAR - RESNICA!

Povabljena sem bila na obisk k Zvezdani Mlakar, česar sem bila zelo vesela. Nisem pa vedela, da obisk takšno posebno doživetje.

Zvezdana je neverjetna ženska! Pozitivna, skrbna, ljubeča, hvaležna, odkrita, prijazna, zelo razgledana ... in še in še bi lahko naštevala.

Odkrito vam povem, da jo zelo občudujem! V življenju je znala odigrati prenekatero vlogo in čeprav se je z njo popolnoma poistovetila, je vseeno ostala sama sebi zvesta, se postavljala nazaj na svoje trdne noge, se vračala k svoji preprostosti, svoji družini, otrokom, vnukom, vrtu, naravi ... Ker ona takšna je!

Toliko ljubezni, spoštovanja in hvaležnosti čuti do hrane, narave in živali, da je lahko marsikomu v vzgled. Celo na kanti za odpatke ima napisano, da se se zahvaljuje, ker bodo nahranjene tudi živali.

Njen vrt lahko opišem kot rajski. Skozenj vodi čudovita urejena potka, po kateri se ne samo sprehajaš, temveč tudi uživaš ob pogledu na bujno rastje. Zdi se, kot da tudi rastline naravnost uživajo, ker so lahko tukaj. Pri njej.

Kosilo smo kuhali kar skupaj. V njeni kuhinji je božansko vzdušje, še najpreprostejša stvar je prečudovita, zato je bilo čutiti veliko mero domačnosti in preprostosti. Zaposlila nas je vse, tudi mojega moža Igorja, ki je bil zadolžen za rezanje česna, čeprav je sicer bolj tehnični tip. Moram priznati, da je dobro opravil svoje delo. Njen mož je skrbel za žar. Odnos med njima približno izgleda takole: IDEALNIH ODNOSOV NI.
Obstaja ženska MODROST, da ne opazi moških neumnosti.
Obstaja moška moč, OPROŠČATI ženske muhe.
IDEALEN ODNOS ... prepustite to TV limonadam. 

Jaz pa sem malo pokukala v njene skrivnosti polne prostore. Kot miška sem se pretihotapila v shrambo in občudovala svežo in tudi za ozimnico pripravljeno zelenjavo. Tako lepo barvito je! 
Koncu dneva je sledil res nepozabni večer poln smeha in dobre volje.

Hvala ti Zvezdana! Očarala si me s svojo preprostostjo, otroškim nasmehom in igrivimi iskricami v očeh.
Breda Puh